UM Grudziądz: Gotowali według dawnych receptur

1 min czytania

**Poznaliśmy zwycięzców kolejnej edycji konkursu kulinarnego. Tym razem tematem były chleb i ciasta.

**

Uczestnicy, dziś, tj. 14 marca, w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przygotowywali dania na podstawie książki kucharskiej Nauka gotowania do użytku ludu polskiego z 1915 r.”

- Koła Gospodyń Wiejskich - Teresa Saja,

- Szkoły Ponadgimnazjalne - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu,

- Gimnazja - Gimnazjum w Mokrem.

Przypomnijmy, organizatorzy główni konkursu to:

- Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły,

- Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Marii Skłodowskiej-Curie w Grudziądzu,

- Urząd Miejski w Grudziądzu,

- Zespół Parków Krajobrazowych nad Dolną Wisłą,

- Urząd Gminy Grudziądz,

- Centrum Dziedzictwa Kulinarnego, Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.

- Starostwo Powiatowe w Świeciu,

- Miejskie Wodociągi i Oczyszczalnia sp. z o.o.,

- Wytwórnia Octu i Majonezu OCETIX” Sp. z o.o.,

- Slow Food Polska Convivium Gruczno.

Urząd Miejski w Grudziądzu,

grudziadz.pl/artykul/69/14865/gotowali-wedlug-dawnych-receptur

Autor: krystian