Poznaliśmy zwycięzców kolejnej edycji konkursu kulinarnego. Tym razem tematem były chleb i ciasta.

Uczestnicy, dziś, tj. 14 marca, w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich przygotowywali dania na podstawie książki kucharskiej „Nauka gotowania do użytku ludu polskiego z 1915 r.”

Lista laureatów:
- Koła Gospodyń Wiejskich - Teresa Saja,  
- Szkoły Ponadgimnazjalne - Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Grudziądzu,  
 - Gimnazja - Gimnazjum w Mokrem.

 
Przypomnijmy, organizatorzy główni konkursu to:
- Towarzystwo Przyjaciół Dolnej Wisły,
- Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich im. Marii Skłodowskiej-Curie w Grudziądzu,
- Urząd Miejski w Grudziądzu,
- Zespół Parków Krajobrazowych nad Dolną Wisłą,
- Urząd Gminy Grudziądz,
- Centrum Dziedzictwa Kulinarnego, Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.
 
Współorganizatorzy:
- Starostwo Powiatowe w Świeciu,
- Miejskie Wodociągi i Oczyszczalnia sp. z o.o.,
- Wytwórnia Octu i Majonezu „OCETIX” Sp. z o.o., 
- Slow Food Polska Convivium Gruczno.

Biuro Prezydenta
 

Dodaj komentarz
Komentarze nie odnoszące się bezpośrednio do treści artykułu, obraźliwe, nieprawdziwe oraz niezgodne z prawem, reklamowe publikowane bez zgody wydawcy mogą zostać usunięte przez administrację. Komentarz osoby niezalogowanej, który zawiera link/i jest zatwierdzany ręcznie przez administrację.